#290

At arbejde, at opfostre børn, at være hustru, at være datter, at være et medlem i samfundet, at studere osv. Disse roller kan modarbejde hinanden og kan give lidelse. Men du vil først være en kvinde, der skinner som solen, når du beslutter dig for at brug

Mine ord til dig - 365 dage - Daisaku Ikeda

Foto17.jpg
Category: Uddannelse

Transforming the Human Spirit

I januar 2010 blev SGI udstillingen “Transforming the Human Spirit – from a Culture of Violence to a Culture of Peace” vist på Copenhagen Business School (CBS). Udstillingen var placeret i den centrale indgangsaula hvor mange studerende passerer hver dag.

Read more: Transforming the Human SpiritCategory: Uddannelse

Daisaku Ikeda æresdoktor på UC Syd

SGI præsident Daisaku Ikeda fik den 21. marts 2009 i Tokyo overrakt et æresdoktorat fra University College, Syd (Haderslev).

Read more: Daisaku Ikeda æresdoktor på UC SydCategory: Uddannelse

Fredsuddannelseskonference

FN vedtog i 2002, at UNESCO fra 2005 og 10 år frem skulle fokusere på ”Uddannelse for bæredygtig udvikling”.

Read more: FredsuddannelseskonferenceCategory: Uddannelse

SGI-Danmark præsenterede Earth Charter i Vanløse Kulturhus

Earth Charter er en samling principerklæringer om hvordan enkeltpersoner, bevægelser, stater og verdenssamfundet skal sikre en global bæredygtig udvikling, social retfærdighed og fred. Erklæringen er blevet til gennem mere end ti års dialog mellem politikere, NGO’ere og engagerede enkeltpersoner, og siden vedtagelsen i 2001 har mere end 2000 foreninger til dato skrevet under på erklæringen – herunder UNESCO.

Read more: SGI-Danmark præsenterede Earth Charter i Vanløse KulturhusCategory: Kultur

Ikeda Dam Festival

Ikeda Dam Festival er en årlig tilbagevendende begivenhed midt i august måned. I oktober 2001 benævnte Askov Bylaug dammen i Askov for ’Ikeda Dam’.

Read more: Ikeda Dam FestivalCategory: Fred

FN Dag 2008

Som fejring af FN Dagen den 24. oktober 2008 arrangerede SGI-Danmark og Pugwash Danmark i samarbejde med Københavns Åbne Gymnasium på Sjælør Boulevard en "fredsteater-konkurrence."

Read more: FN Dag 2008Category: Fred

Hiroshima Dag 2011

Hiroshimadagen den 6. august 2011 blev mindet på SGI-Danmarks sommerkursus på Hotel Marienlyst i Helsingør. Dr. John Avery, formand for Pugwash, Danmark, holdt en inspirerende tale mod kernevåben og krig for 350 tilhørere.

Se talen på Youtube her

Eller download teksten her Category: Fred

Hibakusha i København 2010

Den 1. juni 2010 sejlede et stort krydstogtskib ind i Københavns Havn ved Langelinie. Ombord var 800 unge fredsaktivister sammen med ni ”hibakusha”.

Read more: Hibakusha i København 2010Category: Fred

Fredssymposium med Hans Blix

FNs tidligere våbeninspektør i Irak, Hans Blix, var hovedtaler på "Symposium on Strenghthening the Nuclear Non-Proliferation Treaty" den 17. november på Christiansborg.

Read more: Fredssymposium med Hans BlixCategory: Fred

Udstilling mod kernevåben 2007

I samarbejde med Pugwash, Danmark og Københavns Hovedbibliotek arrangerede SGI-Danmark en plancheudstilling mod kernevåben på Hovedbiblioteket i København den 3.-10. oktober 2007. Plancherne omhandlede brugen af atomvåben mod byerne Nagasaki og Hiroshima i 1945, og indgik i en række aktiviteter i forbindelse med 50 året for bl.a. Josei Todas erklæring mod enhver anvendelse af kernevåben.

Read more: Udstilling mod kernevåben 2007Category: Fred

David Krieger besøg 2007

Stifteren af The Nuclear Age Peace Foundation, David Krieger mødte i Nordisk Kulturcenter på A. F. Kriegers Vej unge fra SGI-Danmark den 29. september 2007. Det blev et åbent dialogmøde om at fjerne kernevåben, poesi, mål for fremtiden og civil courage.

Read more: David Krieger besøg 2007Category: Fred

Fredssymposium 2007

SGI-Danmark var medarrangør af symposiet ”Current Dangers of Nuclear Weapons” i Landstingssalen på Christiansborg den 27/9-07. Omkring 150 tilhørere var på plads heraf repræsentanter fra 32 forskellige ambassader.

Read more: Fredssymposium 2007Category: Fred

Hiroshima Dag 2006

SGI-Danmark var den 6. august 2006 medarrangør af den årlige mindedag for Hiroshima atombomben på Askov Højskole. Sammen med Pugwash i Danmark, Danske Læger mod Kernevåben og Det Danske Fredsakademi arrangerede SGI-Danmark en mindedag med taler og underholdning.

Read more: Hiroshima Dag 2006Category: Fred

Tjernobyl Dag 2006

Tjernobyl-kastrofen i 1986 bremsede midlertidigt op for udbygningen af kernekraft. Men i dag presses der igen på for at få udbygget kernekraften. Og samtidig bliver atomvåben et stadig større problem verden over. Derfor afholdt flere danske fredsforeninger i 2006 et offentligt arrangement på 20 årsdagen for katastrofen i Tjernobyl den 26. april.

Read more: Tjernobyl Dag 2006Udgives af SGI-Danmark
A.F. kriegersvej 3
2100 København Ø