#197

Har man mistet sine forældre, kan man måske tænke, „hvis bare min far havde været her nu“ eller „hvis bare jeg havde en mor“, men både ens far og mor lever evigt i ens hjerter. Shakyamuni Buddha mistede også sin mor lige efter hans fødsel, men han beviste

Mine ord til dig - 365 dage - Daisaku Ikeda

Foto18.jpg

Ikeda Dam Festival

Ikeda Dam Festival er en årlig tilbagevendende begivenhed midt i august måned. I oktober 2001 benævnte Askov Bylaug dammen i Askov for ’Ikeda Dam’.

Det skete som en anerkendelse af Daisaku Ikedas store arbejde for fred, kultur og uddannelse – et arbejde, der i Askov bl.a. havde udmøntet sig i studenterudveksling mellem Soka skolerne og Askov Højskole samt børnetegningsudstillingen World Boys and Girls Art Exhibition. 24. august 2002 blev den første Ikeda Dam Festival holdt omkring bydammen og på højskolens plæne. Lokale kunstnere fra Askov og Vejen, højskoleelever, udvekslingsstuderende fra Japan og medlemmer af SGI-Danmark optrådte og hyggede sig sammen. Formålet med festivalen er ’at skabe venskab omkring dammen’, og det er lykkedes i stort mål. Hvert år siden har Askov Bylaug, Askov Højskole og Efterskole samt SGI-Danmark afholdt en festival, der af nogle er blevet kaldt: "Danmarks venligste festival".
 

I 2004 er Vejen Garden netop vendt hjem som vindere af verdensmesterskabet for amatør byorkestre i Edinburgh. Det er derfor en stor ære for festivalen, at de deltager. Stein Tønnesson, direktør for Peace Research Institute of Oslo (PRIO) åbner festivalen i 2003.Japanske og danske unge i samarbejde. 2003.

Ikeda Dam 2006

Man måtte have ski på den sommer. Leg for børn og voksne i 2006.

 Luftballon

Udgives af SGI-Danmark
A.F. kriegersvej 3
2100 København Ø