#197

Har man mistet sine forældre, kan man måske tænke, „hvis bare min far havde været her nu“ eller „hvis bare jeg havde en mor“, men både ens far og mor lever evigt i ens hjerter. Shakyamuni Buddha mistede også sin mor lige efter hans fødsel, men han beviste

Mine ord til dig - 365 dage - Daisaku Ikeda

Foto12.jpg

Dialog mellem øst og Vest

Af Daisaku Ikeda & Hans Henningsen
230 sider, Forlaget Soka Renæssance 2009, ISBN 978-87-989354-7-6

Mellem 2004 og 2008 førte Daisaku Ikeda og Hans Henningsen en skriftlig dialog, der involverede en del mennesker, da skrifterne på vejen måtte igennem en oversættelse til henholdsvis engelsk og japansk. Dialogen blev løbende bragt i Soka Gakkais populærmagasin Pumpkin, og i 2009 blev den udgivet samlet som bog i Japan. Nu foreligger den endelig på dansk, udgivet af SGI-Danmarks forlag Soka Renæssance.

Med hver deres unikke og forskellige ståsted, såvel religiøst som geografisk, taler de om både dybere spørgsmål, som religionernes betydning og oplysningen af livet, og om helt nære ting, som deres oplevelser fra Anden Verdenskrig, børneopdragelse og problemer med mobning på skolerne. Det er en dialog, der ser på skolen, verden, mennesket og fremtiden med grundtvigske og buddhistiske briller. På den baggrund formår deres dialog at tegne et håb for fremtiden og den viser, at selv om vi nok er forskellige, så er vi fælles om det grundlæggende.

Udgives af SGI-Danmark
A.F. kriegersvej 3
2100 København Ø