#197

Har man mistet sine forældre, kan man måske tænke, „hvis bare min far havde været her nu“ eller „hvis bare jeg havde en mor“, men både ens far og mor lever evigt i ens hjerter. Shakyamuni Buddha mistede også sin mor lige efter hans fødsel, men han beviste

Mine ord til dig - 365 dage - Daisaku Ikeda

Foto8.jpg

Ny menneskelig revolution

Af Daisaku Ikeda

Bind 1-6, 215-230 sider, Forlaget Soka Renæssance

”Intet er mere dyrebart en fred. Intet bringer mere lykke. Fred er det mest fundamentale udgangspunkt for menneskets fremgang.”

Således indledes romanserien ’Ny menneskelig revolution’ hvor Daisaku Ikeda beskriver SGI’s udvikling fra det japanske Soka Gakkai til den store, verdensomspændende bevægelse, SGI er i dag. Samtidig er bogen et studie i alle buddhismens forskellige begreber og i mange af Nichiren Daishonins breve. Men allervigtigst er bogen en fordybelse i mentor/discipel-forholdet. Dette begreb, mentor/discipel-forholdet, er meget centralt i buddhismen, men samtidig meget subtilt og svært at forklare med få ord. For os almindelige mennesker er det svært at tro på, at Den mystiske lov med dens uanede kraft og visdom findes i os selv. Vi kan ikke se Den mystiske lov, så den er svær at tro på. Derfor har vi brug for en mentor, der lever i overensstemmelse med denne lov, således at vi kan lære, hvordan vi manifesterer Den mystiske lov i vores eget liv. ’Ny menneskelig revolution’ er præcist et studie i, hvordan SGI’s mentor, Daisaku Ikeda, manifesterer lovens kraft i sit liv, og hvordan han støtter andre til at gøre det samme. Det skal her understreges, at mentor/discipel-forholdet ikke er et herre-slave-forhold, men et uadskilleligt bånd mellem to ligeværdige mennesker, som kæmper den samme kamp.

Daisaku Ikeda skriver stadig nye afsnit til serien, som forventes at ende med 30 bind. Indtil nu er de første seks bind oversat til dansk. I forordet til bind 1 skriver han:

”Jeg betragter det at skrive ’Ny menneskelig revolution’ som mit livsværk. I den har jeg besluttet af bedste formåen at beskrive den diamantlignende og sande mentor/discipel-vej og skildre det vidunderlige billede af menneskelig udvikling, som Buddhaens dyrebare børn har skabt, idet de har bevæget sig fremad med drømmen om verdensomspændende kosen-rufu (verdensfred, red), sådan som Nichiren Daishonin har lært os det.”

Udgives af SGI-Danmark
A.F. kriegersvej 3
2100 København Ø