#197

Har man mistet sine forældre, kan man måske tænke, „hvis bare min far havde været her nu“ eller „hvis bare jeg havde en mor“, men både ens far og mor lever evigt i ens hjerter. Shakyamuni Buddha mistede også sin mor lige efter hans fødsel, men han beviste

Mine ord til dig - 365 dage - Daisaku Ikeda

Foto10.jpg

Fredsuddannelseskonference

FN vedtog i 2002, at UNESCO fra 2005 og 10 år frem skulle fokusere på ”Uddannelse for bæredygtig udvikling”.

Uddannelse fremmer forståelsen af os selv og andre og er vores forbindelse til de bredere naturlige og sociale miljøer. Det skaber grobund for ansvar og en følelse af retfærdighed, lyst til udforskning og dialog, mangfoldighed og respekt for andre indbefattet nuværende og fremtidige generationer samt miljøet og jordens ressourcer. Disse kommende år vil også blive mulighedernes årti.

Traditionel uddannelse var designet til at videreføre eksisterende værdier, viden og faglig dygtighed. De nye visioner bliver, hvordan man forbereder mennesker på livet. Jo mere vi bidrager til samfundet og andre menneskers velfærd, jo mere indsigt i livets kompleksitet kan vi opdage, men så meget mere spændende bliver vores rejse mod verdensfred og menneskelig revolution. På denne baggrund tog Pugwash og SGI-Danmark initiativ til at samle forskere og en enkelt politiker til en konference på Københavns Universitet den 17. november 2007. Blandt talerne var folk fra DPU, UNESCO, Syddansk Universitet og Københavns Universitet. Fra udlandet deltog Hiroshimas borgmester Akiba og Bill Williams fra Læger Mod kernevåben i Australien.

Læs mere på Pugwash’ hjemmeside, hvor du også kan downloade talernes præsentationer i PDF format. 

Udgives af SGI-Danmark
A.F. kriegersvej 3
2100 København Ø